CEI MAI BUNI PRODUCĂTORI DE PANOURI FOTOVOLTAICE! CUM ALEGEM?

Poate ai început să te informezi pe larg despre acest aspect și te gandești foarte serios să investești într-un sistem de panouri solare, doar că nu știi ce companie de producători să folosești.

Știm: nu este o decizie ușoară, de aceea ne-am gandit sa te ghidăm în acest sens.

Nu de alta, dar conform unui raport al Agenției Internaționale pentru Energie am observat că capacitatea de energie regenerabilă a crescut cu 45% în 2020. Evident, apariția de noi companii din domeniu a contribuit semnificativ la aceasta statistică.

Dacă ești în căutarea răspunsului la întrebarea „ce produc[tor de panouri solare aleg?” ține cont de raportul calitate-preț. Noi o să-ți prezentăm în continuare zece cele mai bune branduri la ora actuala din domeniu, dar vom discuta și despre criteriile esențiale pe care trebuie să le cunoști și să le iei în seamă atunci când cumperi un panou solar. 

1. LG Solar

Sediul companiei: Seul, Coreea de Sud

Anul înființării: 1985

Panourile solare LG contribuie la formarea uneia dintre cele mai robuste și pe termen lung soluții de energie solară de pe piața.

2. Q Cells

Sediul companiei: Seul, Coreea de Sud

Anul înființării: 1999

3. Canadian Solar

Sediul companiei: Guelph, Ontario – Canada

Anul înființării: 2001

Compania canadiana comercializeaza și produce module fotovoltaice solare și conduce o sumedenie de proiecte solare la scară largă fiind prezentă atât pe continentul American, cât și în Asia sau Europa.

4. SunPower Solar

Sediul companiei: San Jose, California, Statele Unite ale Americii

Anul înființării: 1985

SunPower Corporation este o companie publica cu sediul in San Jose, California. Vinde, instalează și finanțează diverse produse bazate pe energia solară, cum ar fi panouri, baterii, hardware de montare și software de monitorizare. Compania a fost fondată în 1985 de un profesor de inginerie electrica din Stanford, Richard Swanson.

5. JA Solar

Sediul companiei: Beijing, China

Anul înființării: 2005

6. Jinko Solar

Sediul companiei: Shanghai, China

Anul înființării: 2006

7. Trina Solar

Sediul companiei: Changzhou, China

Anul înființării: 1997

8. Longi Solar

Sediul companiei: Xi’an, Shaanxi, China

Anul înființării: 2007

9. First Solar

Sediul companiei: Tempe, Arizona, Statele Unite ale Americii

Anul înființării: 1999

10. REC Group Solar

Sediul companiei: Singapore

Anul înființării: 1996

Cum alegi pe cei mai buni producători de panouri solare

Viabilitatea financiara si stabilitatea unei companii nu sunt singurii factori de care trebuie sa ții cont atunci cand cauti pe cei mai buni producători de panouri solare.Calitatea produsului, performanța, durabilitatea și gananțiile pe care o companie le oferă sunt și el extrem de importante. 

Ca atare, companiile prezentate de mai sus se bazează pe următoarelor criterii:

  • Preț pe watt
  • Eficiența panourilor solare
  • Coeficient de temperatură
  • Perioada de garanție

Preț pe watt

Înainte de a te decide asupra unei companii de panouri solare credem ca ai vrea să știi prețul pe watt al sistemelor fabricate, nu-i asa?

Cum se calculează prețul pe watt pentru un sistem de panouri solare?

Capacitățile sistemelor solare sunt de obicei descrise în kilowati (kW, unde 1kW = 1.000 wati). Pentru a calcula pretul pe watt, va trebui sa iei costul total al sistemului pe care dorești să-l cumperi și să îl împarți la capacitatea de putere a sistemului respectiv. De exemplu, un sistem solar de 10 kW are 10 000 de wați. Astfel, de exemplu, dacă acel sistem complet costa 200 000 lei, atunci costul pe watt este (200 000 / 10 000 W =) 20 lei/W.

Eficiența panourilor solare

Caracteristica aceasta se referă la porțiunea de energie sub formă de lumina solară care poate fi convertita fotovoltaic în electricitate de către panoul solar. Ca atare, aceast aspect detaliază cât de bine va fi capabil panoul solar sa transforme lumina solară în energie utilizabilă. În prezent, eficiența medie a panourilor solare este de 15%-18%.

Îți dorești ca eficiența panoului să fie cât mai mare posibil? De ce?

Pentru că, cu cât panourile solare sunt mai eficiente, cu atat producția de energie este mai mare, ceea ce înseamnă mai mult profit.

Coeficient de temperatură

Coeficientul de temperatură este o altă statistică crucială. Acest aspect explica cat de bine vor functiona panourile solare în condiții nefavorabile.

La fel ca majoritatea altor echipamente electronice, panourile solare sunt eficiente atunci cand funcționează la temperaturi mai scăzute, producătorii testând de regulă, panourile la o temperatură de 25 °C. În general, panourile solare funcționează perfect între 15 ° C și 35 ° C.

Cum se măsoară coeficientul de temperatura al unui panou solar?

Un coeficiente de temperatura normal este de 0,5%/°C. Astfel, dacă într-o zi foarte caldă panoul solar se incalzeste pana la 35°C, sa stii ca te poți aștepta ca eficiența panoului să scadă cu aproximativ 5%.

Regula generală – cu cât coeficientul de temperatura este mai mic, cu atat mai bine.

Concurența sanatoasa în orice industrie este vitală și cu cât există mai multe opțiuni pe piață, cu atât mai bine pentru tine, consumatorul! Acestea fiind spuse, recunoaștem cât de provocatoare poate să fie alegerea ta. Specialistii ENERG MD sunt alături de tine pentru a te ghida în mod corect, de aceea recomandăm sa apelezi la serviciile noastre pentru o achizitie corectă potrivit nevoilor tale.

Pentru consultanță în privința achiziției unui sistem fotovoltaic ne poți contacta la+(373) 78 094 194