FINANȚARE EXCLUSIVĂ A INSTALAȚIILOR FOTOVOLTAICE PENTRU PRODUCĂTORII AGRICOLI

Țara noastră este direct dependentă de sursele externe de energie. O soluție de a spori independența energetică a țării este stimularea producerii și a consumului de energie regenerabilă.

Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA) oferă o soluție de finanțare eficientă a instalațiilor fotovoltaice pentru producătorii agricoli sub 0%, cu scutire de TVA și o componentă de grant 20% (până la 200 000 lei).

Costul total al instalației nu trebuie sa depașească 2,5 mln lei, aport propriu 50%. Perioada de finanțare 2 ani, se achită câte 25% anual (+ comision 1,5% anual pentru deservire). Finanțarea se acordă fără gaj, beneficiarul va fi obligat să asigure instalația la o companie de asigurări (pe perioada creditării).

Ulterior avem posibilitate de a obține o subvenție de la AIPA în mărime de 50% din costul instalației sau până la 1,5 mln. lei.

Recapitulăm și încercăm să modelăm un exemplu a schemei de finanțare pentru o instalatie cu costul de 1 mln. lei:

* Costul instalației după oferta de preț = 1 000 000 lei (cu TVA)

* Scutim TVA = – 166 666 lei

* Obținem componenta de grant = – 200 000 lei

* Subvenția de la AIPA = – 316 667 lei (50% din cost, fără TVA și componenta de grant)

În așa condiții aportul propriu pentru instalația fotovoltaică scade la suma de 316 667 lei (32% din costul total). Acesta este costul / plata pentru o stabilitate economică și dezvoltare durabilă a afacerii tale pe următorii 25-30 ani.

CALCULEAZĂ COSTUL INSTALAȚIEI FOTOVOLTAICE

ENERGOPRIM.MD – oferim soluții pentru instalațiile fotovoltaice. Vă susținem începând cu depunerea dosarului pentru finanțare, instalarea panourilor fotovoltaice, darea în exploatare, obținerea subvenției și mentenanța instalației 2 ani gratuit pentru toți clienții noștri.

Tel de contact: 078094194